Utolsóként jöttem én, Bongyi a sorban. Úgy döntöttem a sósakra összpontosítok, és desszert gyanánt mindenki kap egy fini cserpes rudit :) Íme az általam készített reggeli:
Teljes kiörlésű kifli, egy kis baguette
Piri pari
Uborka
Cserpes vajkrém
Gépsonka
Narancslé
Almalé
Rudi
Illetve a pástétomok receptjei:
Túrós padlizsánkrém
Hozzávalók:
· 1 padlizsán
· 25 dkg krémes túró
· 2 dl tejföl
· 2-3 gerezd fokhagyma
· só
Elkészítés:
1.) A padlizsánt megmossuk, spéktűvel megszurkáljuk, és sütőben, 200 fokon kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, kikanalazzuk a húsát, és egy tálba tesszük.
2.) Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, az áttört fokhagymát és a sót, és botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.
Csípős tojásos körözött
Hozzávalók:
· 20 dkg juhtúró
· 10 dkg puha vaj
· 2 keménytojás villával összetörve
· kb. 1 evőkanál mustár
· kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
· 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
· kevés zöldhagyma szára felaprítva (elhagyható)
· 1 teáskanál pirospaprika
· 1 teáskanál csípős piros arany
· kevés őrölt bors
· ízlés szerint só
Elkészítés:
A fenti alapanyagokat habosra kikeverjük, majd a hűtőben érleljük a fogyasztás előtt legalább 1 órát.
És kezdődhet a sor előröl :)