HTML

Hétfő Reggeli Klub

Felváltva készített full extrás hétfő reggeli

Friss topikok

  • Fildi: Nagyon fini volt az a reggeli. Köszönjük Ed!!! Tuti meg fogom csinálni, csak tudnám melyik ízlett ... (2011.10.05. 15:53) Az első Hétfő Reggeli

Címkék

2012 Június 6 Keddi HÉTFŐ Reggeli by Edi

2012.06.12. 15:51 loranded

Ma megint rajtam volt a sor, hogy reggelivel készüljek. Az igazi HÉTFŐ reggeli sajnos nem volt az igazi, mert ultrahangra mentünk, ezért a többiek beleegyezésével keddre toltuk. A szokásos fél10-es kezdést pedig 10-re, GZS conf.call-ja miatt.

íme a menü:

 

Konyakos májkrém

hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

5 dkg vaj, de lehet kacsazsir is

3 gerezd apróra vágott fokhagyma

3 ek konyak

Kakukkfű (én ezt tettem bele), vagy rozmaring

só, bors

 A csirkemájat alaposan megtisztítom, feldarabolom, és négy-öt perc alatt megpirítom a vajon. Az utolsó percben hozzáadom a fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert és a konyakot, aztán sózom borsozom. Amikor kész beletszem a turmixgépbe és simává apritom.

Pár órára hűtőbe teszem, amíg megdermed.

Szerintem legközelebb teszek bele egy fej hagymát is a vajon megpárolva, nem árthat neki. J

 

 20120612248.jpg

 

Tejfölös karalábé-zeller saláta

 Hozzávalók:

1 karalábé

4 darab szárzeller szár

1 pohár tejföl

Só, bors

Snidling

 

A karalábét lereszelem, a szárzellert vékonyra vágom és összekeverem a tejföllel, a sóval, borssal és az apróra vágott snidlinggel.

Jó kis frissitő salinak is.

 

 20120612247.jpg

Orosz hússaláta

 Az adagok igy érzésre:

3 közepesen nagy krumpli héjában megfőzve

1 nagy alma

Kb. 10 darab ecetes ubi

2 csirkecomb megsütve

 Ezeket mind nagyon pici kockákra vágtam és tejföllel elkevert majonézbe forgattam. Főtt tojást is kellene beletenni, de én azzal diszitettem inkább J.

 

 20120612249.jpg

 Zabpelyhes amerikai palacsinta


Hozzávalók:

8dkg zabpehely (a bioboltokban kapható Pásztói kiváló!)
2,5dl tej
2 evőkanál (3dkg) liszt
csipet só
1kk szódabikarbóna (nekem csak sütőpor volt otthon, úgyhogy azt tettem helyette)
1kk sütőpor
1ek barnacukor
csipet fahéj
1 egész tojás
4dkg olvasztott vaj
Tetejére: baracklekvár, étcsokis eperlekvár

Előző este a zabpehelyre öntjük a tejet, fóliával lefedve hűtőbe tesszük éjszakára. Reggel egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót barnacukrot és csipet fahéjat. A tojást villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpehelyhez. Összekeverjük a száraz anyagokkal. Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon, mindkét oldalán aranybarnára sütjük. (egy-egy palacsintához kb. 1-1,5 kanálnyi masszát merünk a serpenyőbe.). Konyhai papírtörlőn leitatjuk, végül a lekvárokkal tálaljuk.

 

20120612250.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetforeggeli.blog.hu/api/trackback/id/tr194583665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása