HTML

Hétfő Reggeli Klub

Felváltva készített full extrás hétfő reggeli

Friss topikok

  • Fildi: Nagyon fini volt az a reggeli. Köszönjük Ed!!! Tuti meg fogom csinálni, csak tudnám melyik ízlett ... (2011.10.05. 15:53) Az első Hétfő Reggeli

Címkék

Harmadik hétfő reggeli - by Ildi

2011.10.20. 16:18 loranded

2011. október 17 – 3.  Hétfő reggeli

A harmadik hétfő reggelt szerény személyem, Ildi vállalta be. Gondoltam jobb lesz gyorsan túlesni rajta, mert Ed és GZS elég magasra tette a mércét. Igazából eddig mindhárman másfajta reggelit készítettünk. Szóval fő a változatosság ;)

Nálam a menü első fele “faszocska” volt. Ennek azért az a neve, mert a feldarabolt virsli bele van tekerve leveles tésztába és hát valaki piszkos fantáziájának köszönhetően ezt a nevet adta neki és a társaságban ez a név terjedt el. Nagyon egyszerű elkészíteni, leírni kicsit bonyolultabb.

 

Hozzávalók 4-5-6 személy részére:

-          2 Spar márkájú leveles tészta – nem fagyasztott, sima hűtőben megtalálható

-          10-12 db Füstli virsli – különböző ízesítésú: sajtos, csípős paprikás, sima

-          Fűszeres ketchup vagy mustár

Nekem a spar márkájú leveles tészta jött be, mert nem édes mint a többi, éppen ezért illik a virslihez.

Elkészítés:

1.       Veszem a leveles tésztát, kicsit kinyújtom.

2.       Megfogtam a ketchupot vagy a mustárt és függőlegesen húzok egy csíkot a tészta szélén, kb úgy 1-1,5 cm-re a szélétől.

3.       Majd fogom a hosszában félbevágott  virsliket és ráhelyezem a ketchapra vagy a mustárra.

4.       Ezután levágok egy akkora darabot a leveles tésztábol, hogy be tudjam fedni vele a virsliket – ez úgy kb 7-8 cm széles tészta lehet.

5.       Befedem a virsliket és a tészta tetejét beirdalom úgy hogy látszódjon a virsli alatta, majd még ezt a levágott részt is felszeletelem kb 4-5 cm-es darabokra.

6.       Majd a darabokat kivajazott tepsire teszem.

7.       Ezt addig folytatom míg a tészta el nem fogy, vagy a tepsi tele nem lesz.

8.       A darabok tetejét bekenem tojással, hogy szép színe legyen sütés folyamán.

Előmelegített sütöben, úgy 180 fokon kb 10-15 perc alatt meg is sülnek.

Nagyon egyszerű és finom étel. Ajánlom reggelikre, összejövetelekre. Mindenki szeretni fogja ;) Legalábbis eddig mindig sikert aratott. Ketchup és mustár nélkül is elkészíthető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik amit még készítettem a kis csapatnak, az a túrókuglóf. Hétvégén találtam a receptet és mindenképpek ki szerettem volna próbálni. A recept a No Salty oldalról van, csak én egy kicsit átalakítottam.

Hozzávalók 12 főre:

            (A bögre 2 dl-es volt)

-          25 dkg tehéntúró

-          3 bögre finomliszt

-          1 cs sütőpor

-          1 bögre kristálycukor

-          2 cs bourbon vaníliás cukor

-          2 tojás

-          4 ek tejföl

-          1 nagy citrom reszelt héja

-          ¾ citrom kifacsart leve

-          20 dkg puha margarin

Elkészítés:

  1. Robotgéppel krémes állagúra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat robotgéppel átkeverve.
  2. Belereszeljük a citrom héját, hozzádajuk a citrom levét is, és beleszórjuk a túrót is.
  3. Alaposan összedolgozzuk a masszát, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Lágyítjuk a tésztát 4 ek tejföllel.
  5. Egy kuglófformát kikenünk vajjal és liszttel, és beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45-50 perc alatt elkészül.
  7. A formából csak akkor fordítsuk ki, amikor a sütemény már nem meleg.

Ez is nagyon egyszerű, és nem csak a lányok körében, hanem a csapatban is sikert aratott.

Én lekvárt kínáltam hozzá, nélküle is nagyon finom. Továbbá szerintem elkészíhető mazsolával vagy más aszalt gyümölcsökkel. Mindenkinek a fantáziájára lehet bízni :D

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/turokuglof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő alkalommal Tündi lát minket “vendégül”. Én már nagyon várom :D Nagyon jók ezek a hétfő reggelek…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetforeggeli.blog.hu/api/trackback/id/3317852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása