HTML

Hétfő Reggeli Klub

Felváltva készített full extrás hétfő reggeli

Friss topikok

  • Fildi: Nagyon fini volt az a reggeli. Köszönjük Ed!!! Tuti meg fogom csinálni, csak tudnám melyik ízlett ... (2011.10.05. 15:53) Az első Hétfő Reggeli

Címkék

Sokadik Hétfő Reggeli by lldi

2012.05.17. 17:33 loranded

2012.05.14 – ki tudja hányadik közös reggelink, de a jó szokásokat megtartjuk :D

Sajnos a blog nem azt mutatja, mennyi incsi-fincsi dolgot ettünk már a közös reggelik alkalmával, de most úgy döntöttem, hogy újraélesztem a blogot és elmesélem mi finomakat készítettem erre a csodálatos hétfő reggelre.

 

Egy ideje voltak gondolataim, hogy mit kellene csinálni, de a teljes kép csak múlt héten állt össze. Mivel gondolni kellett arra is, hogy ki mit szeret és mivel a társasában van egy állapotos társunk is, arra is figyelni kellett, hogy lehetőleg ne legyen az ételekbe nyers tojás – pl majonéz. Így a neten talált recepteket átírtam.

 

Tehát akkor a menü (receptekkel együtt) a következő volt:

-         Zöldséges – sonkás őzgerinc

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-sonkas-ozgerinc

 

Átírt változata:

Hozzávalók :

·         6 vékony szelet gépsonka

·         15 dkg gépsonka egyben

·         6 tojás

·         3-4 ecetes uborka

·         fél doboz csemegekukorica

·         fél leveskocka

·         20g zselatin fix

·         2,5 dl Cserpes tejföl

·         0,5 dl Cserpes natur joghurt

·         1 ek mustár

Elkészítés

 

Mielott nekikezdunk fontos, hogy nézzük meg, hogy a sonkából hány szelet kell, Fontos, hogy az őzgerint hosszabb széleit beborítsuk vele és majd a végén a massza tetejére is jusson.

1.      Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát

2.      6 tojást  keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és  összekeverjük 2,5 dl tejföllel, kb. 0,5 dl joghurttal és az 1 ek mustárral.

3.      Felforralunk 2 dl vizet a  fél leveskockával, levesszük  a tűzről, majd ha már jól kihűlt, összeöntjük a tejfölös szósszal.

4.      Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.

5.      Hozzáadjuk az egészhez a zselatint és jol elkeverjük.

6.      A masszát a formába öntjük, majd befedjük a sonka őzgerinc formából kilógó széleivel, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)

7.      Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

 

-        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füstölt sajtos pufi

Forrás: Én Évi barátnőmtől hallottam, ő pedig innen szedte J http://www.mindmegette.hu/sajtos-golyok-mirza-mama-modra.recept

 

Igaz a fent emlitett formában nem füstölt sajttal készül, de szerintem bármilyen sajtból el lehet készíteni. Én Cserpes füstölt sajtot használtam.

 

Hozzávalók :

 (az alaprecepthez, ami kb. 30 db golyót jelent):

·         2,5 víz

·         10 dkg vaj

·         1 csapott teáskanál só

·         20 dkg liszt

·         10 dkg reszelt sajt

·         3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

·         A tetejére 1 felvert tojás

Csak infoként én dupla adagot csináltam és nem diónyi golyókat gyúrtam.

 

Elkészítés:

A 2,5 dl vizet összekeverjük a 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszelünk 10 dkg reszelt sajtot és 3 tojást. Vizes kézzel kis (nagyobb dió nagyságú) golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes és takarék lángon 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

 

-         Fűszervaj

Szobahőmérsékleten puhítsunk meg teavajat, majd ízlés szerint adjunk hozzá fűszereket, jól keverjük el és hűtsük le.

Én fokhagymagranulátumot, bazsalikomot, oregano és majorannat használtam.

 

 

 

-        

 

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínes epres joghurt

Itt a forrást csak a végén nevezném meg, mert csak az alapanyagokat használtam fel

 

Hozzávalók:

·         fél l natur joghurt (2 * 2,5 dl-es Cserpes joghurt)

·         2 dl tejszín

·         Tetszés szerint eper

·         babapiskota – de rájöttem, hogy nem feltétlenül kell

·         szükség szerint porcukor

 

Elkészítés:

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és összekeverjük a joghurttal, tejszínnel és a porcukorral. Hagyjuk egy kicsit összeérni a hűtőben és fogyasztható is.

Én babapiskotára öntöttem az egészet, ami ettől megpuhult és nagyon finom lett. Mindenkire rábízom, hogy babapiskótával vagy nélküle szeretné fogyasztani.

 

Ha valaki ezt is őzgerinc formában szeretné megcsinálni, akkor a forrás oldalon lévő receptet követheti:

http://www.nosalty.hu/recept/joghurtos-ozgerinc

 

Ez mind olyan recept, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és ahogy láttam a társaság tetszését is elnyerte, szóval bárkinek merem ajánlani. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetforeggeli.blog.hu/api/trackback/id/tr794522620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása