Csütörtöki kis ebédelős csapatunk úgy döntött, hogy bevezeti a Hétfő Reggelit. Mindannyian utáljuk (de szerintem tuti én a legjobban) a hétfő reggelt, ezért arra gondoltam feldobhatnánk ezzel, így legalább 9:30-kor van mit várni. Ráadásul valami jót, ráadásul valami kajával kapcsolatosat, ráadásul meg lehet beszélni, hogy kinek mennyire jól, rosszul, biciklizősen, futósan, jógázósan, bulizósan, pakolósan telt a hétvége.
Én kezdtem a sort, mint ötletgazda. A menü kétféle (igen hasonló) krém volt, felaprított, vagy csíkokra vágott zöldségek, csíkokra vágott párizsi, teavaj, friss rozskenyér és jó kis fehér bagett. Volt házikészítésű lekvár is, de teljesen rákattantunk a krémekre, úgyhogy az végül megmaradt, jó lesz még az később (hátha valaki gombát hoz valamelyik reggelire vagy ilyesmi). Igen sokféle zöldséget hoztam, így az ősz beköszöntével jól fog még jönni a vitamin: volt brokkoli, paprika, paradicsom, retek, fejeskáposzta.
És íme a krémek receptje:
1. Bazsalikomos:
Fetasajt – kb. 15 dkg
Tejföl – kb. 1 dl
Sok friss apróra vágott bazsalikom (Csömörről)
A fetasajtot villával összetörtem, összekevertem a tejföllel és bele a bazsi.
2. Fűszeres:
Fetasajt– kb. 15 dkg
Tejföl – kb. 1 dl
Sok friss apróra vágott rozmaring és zsálya (Csömörről, a kertből)
Meglepő módon a fetasajtot villával összetörtem, összekevertem a tejföllel és bele a sok zöldfűszer.
A következő reggelit GZS készíti, címet is adott neki, méghozzá English Breakfast-t. :)